VideoreceptyŘedkvičková pomazánka z Crème fraîcheŘecké tzatzikiJahodová pěna z Crème fraîche Ovocný pohár s vanilkovým krémemPusinkové banánkyPomerančové fonduePečená snídaněJablkový dortBOHEMILK jogurt řeckého typu s hruškouKaramelové řezyMedové čtverečkyRohlíčkyOvocný mlsBonbonekKáva s mandlovou pěnouVanilkový likérTiramisuKokosové sukyNejjednodušší kokosky na světěBrigadeiro
Co budete potřebovat:
3 hrušky
100 g másla
2 lžíce třtinového cukru
2 lžíce portského
tekutý med
hrst vlašských ořechů nahrubo posekaných
snítku máty na ozdobení
BOHEMILK bílý jogurt řeckého typu podle chuti
Hrušky oloupejte a nakrájejte na stejně velké kousky. Na větší pánvi rozehřejte máslo a ovoce na něj rovnoměrně rozložte. Posypte třtinovým cukrem a až se rozpustí, zakápněte portským. Občas protřeste, aby se hruška v karamelu nepřipálila, ale nemíchejte!
Asi po 2 - 3 minutách dílky ovoce kuchyňskými kleštěmi opatrně obraťte, každý kousek zvlášť a opečte z druhé strany, aby měly pěkně křupavou kůrčičku. Horké hrušky rozložte na talíř a přelijte karamelovou omáčkou.
Nechte částečně vychladnout. Potom ovoce ozdobte řeckým jogurtem, posypejte ořechy a pokapejte medem. Nakonec přidejte snítku voňavé máty.