VideoreceptyŘedkvičková pomazánka z Crème fraîcheŘecké tzatzikiJahodová pěna z Crème fraîche Ovocný pohár s vanilkovým krémemPusinkové banánkyPomerančové fonduePečená snídaněJablkový dortBOHEMILK jogurt řeckého typu s hruškouKaramelové řezyMedové čtverečkyRohlíčkyOvocný mlsBonbonekKáva s mandlovou pěnouVanilkový likérTiramisuKokosové sukyNejjednodušší kokosky na světěBrigadeiro
Co budete potřebovat na těsto:
500 g hladké mouky
150 g cukru
200 g másla
2 lžíce medu
2 lžíce mléka
2 vejce
1 prášek do pečiva
Na směs:
120 g másla
300 g nahrubo umletých vlašských ořechů
200 g cukru
2 lžíce medu
Na krém:
1 plechovka Sladkého Condé
250 g másla
Na ozdobení:
rum
Vypracujte těsto, rozválejte ho na dva pláty a dejte je na dva plechy vyložené pečícím papírem. Máslo na směs rozpusťte a smíchejte s ořechy, cukrem, medem a 2 lžícemi vody.
Ořechovou směs opatrně rozetřete na jeden plát těsta. Korpusy postupně pečte ve vyhřáté troubě zvolna dorůžova. Oba pláty nechte vychladnout.
Plechovku Sladkého Condé dejte vařit do vodní lázně na 2 hodiny. Po vychladnutí plechovku otevřete, přidejte do našlehaného másla a vyšlehejte do krému. Spodní plát potřete rumem a poté máslovým krémem a přiklopte plátem s ořechy. Nakonec potřete rumem. Nechte odležet v lednici. Před podáváním nakrájejte na čtverečky.